Cornelis Vreeswijk Genootschap

Op zondag 28 januari togen Wim van Kooten en Jan van den Broek om Henk van Kuijk te beluisteren in de oude marinestad Den Helder.

DSC 7960 1

In de huidige bibliotheek School 7, een geweldige samensmelting van een oud schoolgebouw en nieuwe architectuur,  (School 7 is een benaming/nummering uit de tweede wereldoorlog) troffen we een mooi en intiem theaterzaaltje aan.

De ramen achter het podium boden een prachtig uitzicht op de oude binnenhaven, waar Jan ooit nog eens had rond gedobberd in zijn Hogerezeevaartschooljaren, begin seventies. 

DSC 8009 1

 

Henk had nog een gitarist mee gebracht in de persoon van Remco Heemskerk, een oud marineman.

Remco begeleidde hem bij een aantal liedjes.

DSC 7972 1

Allereerst bracht Henk een vijftal liedjes van Cornelis ten gehore. Sommige liedjes had hij zelf uit het Zweeds vertaald.

Bij zijn versie van “åh vad jag var lycklig i natt” wist hij het publiek te strikken om mee te fluiten. (Cornelis deed het vroeger beter maar we deden collectief ons best)

DSC 7981 1

Er was ook een zeer tot de verbeelding sprekend romantisch lied van Henk's hand over twee hondenliefhebbers die elkaar in de liefde vonden.

Wat wel intrigeerde was de rol wc-papier die al vanaf het begin aan zijn muziekstandaard hing.

De bedoeling hiervan kwam later aan het licht bij een liedje over dit onderwerp, waarbij ook het probleem van het inscheren van een nieuwe rol uitgebreid ter sprake kwam.

DSC 7949 1

Al met al een mooi optreden waar de secretaris/penningmeester en de webmaster van hebben genoten. Na het optreden gaf de bibliotheek nog een (niet alcoholische) vloeibare versnapering weg.

Het was erg gezellig, en na nog een “na zit” met Henk en Remco in een horecagelegenheid op het prachtige oude Rijkswerf-terrein gingen Wim en Jan tevreden weer zuidwaarts.

De Cornelis Vreeswijk Genootschap website maakt gebruik van cookies. Ook gebruiken wij Google Analytics om het bezoek te analyseren, zodat we het ontwerp en de functionaliteit van de site kunnen verbeteren.