Cornelis Vreeswijk Genootschap

Vorig jaar (2017) werden we danig in de war gebracht door onze Zweedse Cornelis-vrienden.

Er werd afgeweken van de klassieke “Cornelisdagen” rond zijn geboortedatum!

Wat gebeurt er dit jaar? Hoe en wanneer kunnen Vreeswijk-fans genieten van zijn soort muziek, als ze naar Zweden reizen? We hebben het voor u nagevraagd – hieronder enkele antwoorden, voor zover we die tot dusverre ontvangen hebben. Mochten we nog nadere informatie ontvangen, dan passen wij dit bericht aan.

  • “Cornelisdagen” zal – net als vorig jaar – plaatsvinden in Hotel Rival, op zaterdag 25 augustus. (Hotel Rival is op Mariatorget. Eigenaar: Benny Andersson, van “ABBA”) zie ook: https://www.ticketmaster.se/event/cornelisdagen-2018-biljetter/512401
  • ·Vorig jaar, toen de nieuwe formule voor het eerst werd uitgeprobeerd, was er eveneens een “buitengebeuren” op Mosebacke (een kunst-expositie, “Mosemartre”). Het is nog niet bekend of dat in 2018 ook zo zal zijn.
  • ·De toekenning  van het jaarlijkse Cornelis Vreeswijk stipendium, door Cornelis Vreeswijk Stiftelse, is losgekoppeld van Cornelisdagen en zal op donderdag 16 augustus plaatsvinden in Vitabergsparken.
  • ·“Café Cornelis” in Grythyttan viert hun zesjarig bestaan met muziekavonden op 5 en 6 juni
  • ·Hökis Visrum (Hökarängen) viert hun “Cornelisdag” op zaterdag 11 augustus.

De Cornelis Vreeswijk Genootschap website maakt gebruik van cookies. Ook gebruiken wij Google Analytics om het bezoek te analyseren, zodat we het ontwerp en de functionaliteit van de site kunnen verbeteren.