Cornelis Vreeswijk Genootschap

Tanker1

Zondag 14 januari 2018 waren vele Genootschapsleden en  Cornelis Vreeswijk liefhebbers en andere belangstellenden op ons evenement in Amsterdam Noord afgekomen.

Onder het publiek bevonden zich vele oude bekenden en ook Han Peekel en Frans De Wit (van de groep Cornelissen)

DSC 7815 Peekel De Wit

 

Onder genot van spijs en drank werd iedereen verwelkomd door onze secretaris/penningmeester, Wim van Kooten, die ons met de hoge hoed in de hand wees op de noodzaak van een vrijwillige bijdrage. Dit om de kosten van de middag te dekken.

DSC 7807 klein

Als eerste werd het podium bezet door “Bellmans Vänner”, een trio bestaande uit Bas van Geel, Johanna Barwari-Mennes en Claes Jansson.

Zij brachten onder begeleiding van cello en gitaar een mooie bloemlezing van Bellmanliederen gepaard gaand met de nodige mimiek.

DSC 7812 klein

Hierna was de beurt aan Michel van Dijk die een aantal liederen van Cornelis ten gehore bracht, alsmede een paar eigen liedjes die ook alweer met Cornelis te maken hadden.

DSC 7869 klein

Na het hartelijke applaus nam Jurjen Oostenveld het woord en ontvouwde aan de hand van een trailer zijn plannen om een CD/DVD combinatie te gaan maken van het Cornelis Vreeswijk Gala uit 2012,  en hield een kleine peiling onder de aanwezigen om te weten of men de portemonnee zou willen trekken voor zoiets. We gaan hier ongetwijfeld meer van horen, zo verzekerde hij ons.

DSC 7901 klein

Vervolgens kwam Ibo Bakker ons vermaken met een aantal meezingers van de Meester.

Onder het mom van vergeetachtigheid wist hij het publiek op een vrolijke manier tot meezingen te prikkelen.

DSC 7926 klein

Aansluitend op al deze muziek werd  Han Peekel voorgesteld aan het publiek.  Zoals al is beschreven in ons laatste ledenblad heeft deze een nieuw “TV-document” over Cornelis Vreeswijk gemaakt. De uitzenddatum hiervan op NPO1 is nog niet bekend, maar dit besloten publiek mocht een “preview” beleven..

Helaas moest Han wegens andere verplichtingen eerder weg, maar liet ons gelukkig wel achter met een mooie documentaire van 53 minuten. Voor de meeste Vreeswijk-fanaten waren er veel bekende beelden, maar het werd vlot en vakkundig aan elkaar gepraat in deze documentaire door Rutger Vahl, Laurens Joensen, Hans Peter Westin, Marlies Philippa en de voice-over  van Han Peekel.

Om 18:15 konden we met zijn allen terug kijken op een fijne middag die Wim van Kooten afsloot met de vrolijke woorden: “O ja, het was een NIEUWJAARSCONCERT, dus iedereen nog een gelukkig Nieuwjaar!!!!!”

Dank aan allen die zich voor dit evenement hebben in gezet en hopelijk volgen er nog veel van dit soort bijeenkomsten.

(Dit was een hint aan het bestuur)

U kunt een korte impressie bekijken op Youtube:KLIK

 

De Cornelis Vreeswijk Genootschap website maakt gebruik van cookies. Ook gebruiken wij Google Analytics om het bezoek te analyseren, zodat we het ontwerp en de functionaliteit van de site kunnen verbeteren.