Cornelis Vreeswijk Genootschap

Lancering nieuw album Cornelis Vreeswijk

Het Cornelis Vreeswijk Genootschap brengt een gloednieuw album uit van de Zweeds-Nederlandse troubadour Cornelis Vreeswijk. Vreeswijk zingt op dit album eigen vertalingen van de 18e-eeuwse Zweedse dichter-componist Carl Michael Bellman. Het album is in 1974 opgenomen en is nooit eerder uitgebracht. De cd wordt op 16 april in zijn geboorteplaats IJmuiden gelanceerd en heet “Cornelis zingt Bellman”.


In 1974 nam Cornelis Vreeswijk in de amateurstudio van zijn oom vertalingen op van zijn Zweedse album "Spring mot Ulla, spring! Cornelis sjunger Bellman". Hij gebruikte daarbij de oorspronkelijke orkestband met prachtige arrangementen van Björn J:son Lindh. De opnamen raakten in de vergetelheid (Vreeswijk overleed in 1987) maar na ruim 40 jaar zijn ze alsnog geschikt gemaakt om op cd uit te brengen.

Het Cornelis Vreeswijk Genootschap heeft het met subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds en met behulp van Voordekunst crowdfunding voor elkaar gekregen om een prachtig Nederlandstalig album te realiseren. De kwaliteit van de oude geluidsband bleek nog prima. In artistieke zin geldt dat kenners beweren dat dit album het beste Nederlandstalige werk is dat Vreeswijk heeft gemaakt.

Op zaterdag 16 april wordt het album feestelijk gelanceerd in IJmuiden, de geboorteplaats van Vreeswijk. De cd wordt dan officieel uitgereikt aan de donateurs en er zijn bijzondere gasten, interessante sprekers en er worden enkele mooie optredens verzorgd.

Gratis toegang, alleen toegankelijk voor CVG-leden, donateurs en genodigden.
 

Cornelis Vreeswijk overleed in 1987. Mede door dit nieuwe album leeft zijn muziek nog volop. De 18e-eeuwse barokke liederen, de prachtige arrangementen en het archaïsche taalgebruik hebben 42 jaar met glans doorstaan.

Heeft u belangstelling om deze cd lancering bij te wonen of wilt u meer weten? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Cornelis Vreeswijk Genootschap website maakt gebruik van cookies. Ook gebruiken wij Google Analytics om het bezoek te analyseren, zodat we het ontwerp en de functionaliteit van de site kunnen verbeteren.